Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel domboek.


 

Berkel, Christian - De appelboom

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Berkel, Christian
Titel: De appelboom
ISBN: 9789400512184
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Bijzonderheid: 2020, 416pp, paperback, als nieuw
Prijs: € 7,50
Meer info Berlijn 1932. Sala en Otto, tieners, raken verliefd. Hij uit een arbeidersgezin, zij uit een intellectuele Joodse familie. In 1938 vlucht naar haar tante in Parijs, tot de Duitsers er binnenvallen. Otto(intussen arts) moet het leger in. Sala lukt het niet Frankrijk te ontvluchten en wordt geïnterneerd in kamp Gurs in de Pyreneeën, onder verschrikkelijke omstandigheden. Sala heeft toch geluk en wordt niet afgevoerd naar Auschwitz.
Otto wordt krijgsgevangene in Rusland, komt in Siberië terecht. In 1950 komt hij vrij. Sala vertrekt na de oorlog naar haar tante in Argentinië en daarna weer terug naar Duitsland. Ze treffen elkaar weer.
Het verhaal is geschreven door de zoon die probeert het leven van zijn getroubleerde moeder na te trekken. Intussen geeft hij ook een beeld van wat er na de oorlog in Duitsland gebeurt en hoe de naoorlogse generatie daarop reageert
Boek bekijken

domboek uit Leidschendam

particulier

Logo domboek

De opbrengst van de verkoop van de boeken komt ten goede aan de Stichting We Play, die initiatieven voor het opzetten van veilige speelplekken voor kinderen in Afrika en andere plekken op de wereld ondersteunt. Tot nu toe ondersteunden we een project in Sierra Leone/Freetown en in Kenia/Nairobi. In beide gevallen hebben we m.b.v. de organisatie Biblionef (www.bioblionef.nl) ook kinderboeken kunnen doneren. Momenteel steunen we een initiatief in Jordanië in de hoofdstad Amman. Onze organisatie is te volgen op facebook en te bereiken via de mail van Stichting We Play: weplayfoundation@gmail.com. Mocht u willen doneren dan kan dat op:
IBAN: NL77TRIO0338602372. www.weplayfoundationnl.org.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.