Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

- Arnhemse Monumentenreeks: Huis der Provincie

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding:  - Arnhemse Monumentenreeks: Huis der Provincie
Schrijver:
Titel: Arnhemse Monumentenreeks: Huis der Provincie
ISBN: 9789053453469
Uitgever: Matrijs
Bijzonderheid: Softcover, in goede staat
Prijs: € 5,00
Meer info Er zijn in Nederland tien provinciehuizen, een gouvernementsgebouw en één Huis der Provincie. Het laatste staat in Arnhem en huisvest het provinciaal bestuur èn Provinciale Staten van Gelderland. Het huis is niet alleen bestuursgebouw, het is tevens een ‘huiskamer’ van Gelderse instanties.

Bij de opening in 1954 was het Huis der Provincie het eerste Nederlandse provinciehuis dat geen rijksgebouw was, maar grotendeels werd gerealiseerd met eigen geldmiddelen en naar eigen smaak en inzicht. De bouwcommissie had destijds een hoog ambitieniveau. Dat de hoge ambities zijn bewaarheid, is bevestigd door de aanwijzing in 1996 tot gemeentelijk monument en in 2007 tot rijks-monument.

Naast de architectonische kwaliteiten van het gebouw is er de rijkdom aan kunst en kunstnijverheid. In het gebouw zien we kostbaar materiaal-gebruik, siermetselwerk, betonreliëfs, mozaïeken, beeldhouwwerken en wandtapijten. Enkele malen hebben er verbouwingen van het Huis der Provincie plaatsgevonden. Het is steeds een waardig monument gebleven.
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.