Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

Beyen, Marnix - Oorlog & verleden - Nationale geschiedenis in België en Nederland, 1938-1947

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Beyen, Marnix - Oorlog & verleden - Nationale geschiedenis in België en Nederland, 1938-1947
Schrijver: Beyen, Marnix
Titel: Oorlog & verleden - Nationale geschiedenis in België en Nederland, 1938-1947
ISBN:
Uitgever: Amsterdam University Press
Bijzonderheid: Paperback, in goede staat
Prijs: € 6,00
Meer info De Tweede Wereldoorlog bedreigde niet alleen het heden en de toekomst, maar ook het verleden. Materiële cultuurgoederen vielen ten prooi aan oorlogsvernielingen en traditionele maatschappelijke verbanden werden uit elkaar gerukt. Maar uitgerekend daardoor stond het nationale verleden centraal in de culturele en maatschappelijke belangstelling. Sommigen trachtten een nieuw geschiedbeeld te introduceren, anderen zochten in de overgeleverde voorstellingen van het verleden naar geborgenheid of verzetsmotieven. Paradoxaal genoeg leek de verwoestende oorlogsperiode de hoop te rechtvaardigen op een herstel van de 'cultuurwaarde 'van het verleden.

In dit boek wordt nagegaan hoe gezagsdragers en geschiedbeoefenaren in België en Nederland met dit gegeven omsprongen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de 'geschiedenispolitiek' (van archief-en monumentenzorg tot onderwijs-en tentoonstellingspolitiek), maar ook van de moeizame koers die archivarissen en academische historici voeren tussen maatschappelijk engagement en wetenschappelijke autonomie.
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.