Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

Stokroos, Meindert - Verwarmen en verlichten in de negentiende eeuw

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Stokroos, Meindert - Verwarmen en verlichten in de negentiende eeuw
Schrijver: Stokroos, Meindert
Titel: Verwarmen en verlichten in de negentiende eeuw
ISBN:
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheid: Softcover, in goede staat
Prijs: € 12,00
Meer info Met het vallen van de avond doen we het licht aan. Wordt het kouder dan zetten we de thermostaat wat hoger. Gewoon, alledaags comfort. In de negentiende eeuw was dit echter niet zo vanzelfsprekend. Meindert Stokroos neemt ons mee langs ontwikkelingen die het leven een stuk aangenamer hebben genaakt. Een kennismaking met de installatietechniek, rijk geïllustreerd met talloze voorbeelden van verwarmings- en verlichtingssystemen.

De eerste stappen op het pad van de installatietechniek werden met vallen en opstaan gezet. Het gebruik van kaarsen en natuurlijke oliën maakte in negentiende eeuw langzaam plaats voor lichtgas petroleum. Tenslotte deed aan het eind van die eeuw de elektriciteit haar intrede in het dagelijks leven, althans voor de gegoede burgerij. Geen omslachtig dagelijks onderhoud van de petroleumlamp meer, maar licht met een eenvoudige druk op nop.

Ook de eerste schreden op het gebied van centrale warming werden voorzichtig gezet. Van potkacheltjes en strijkkachels gestookt op hout of kolen ging het richting verwarmingssystemen met warm water. Om uiteindelijk uit te komen bij de comfortabele verwarming zoals we die nu kennen. Geen ijsbloemen meer op de ruiten omdat de kachel het af laat weten, geen roetende olielamp...
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.