Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

Ven, Gerard van de - Verdeel en beheers! - 300 jaar Pannerdensch Kanaal

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ven, Gerard van de - Verdeel en beheers! - 300 jaar Pannerdensch Kanaal
Schrijver: Ven, Gerard van de
Titel: Verdeel en beheers! - 300 jaar Pannerdensch Kanaal
ISBN:
Uitgever: Veen Magazines B.V., Diemen 2007
Bijzonderheid: Hardcover, in mooie staat
Prijs: € 7,00
Meer info Rond 1700 dreigden de Neder-Rijn en de IJssel te verlanden. In de zomer voerden de rivieren bijna geen water meer. Daarom werd begonnen met het graven van het Pannerdensch Kanaal. Het kanaal, feitelijk een gegraven rivier, was bij voltooiing in 1707 direct een succes. Het maakte de rivieren weer bevaarbaar. Tot nu toe zijn de Neder-Rijn en de IJssel geschikt voor het moderne massatransport. Gedurende drie eeuwen werd, door zorgvuldig beheer, de waterverdeling tussen de verschillende Rijntakken beheerst. In de negentiende eeuw kon door de grotere wateraanvoer de Nieuwe Hollandse Waterlinie onder water worden gezet, wat van groot strategisch belang was. In de twintigste eeuw werd met het water dat door her Pannerdensche Kanaal stroomde de verzilting in West- en Noord-Nederland tegengegaan.

Zonder het Pannerdensch Kanaal zou Nederland er heel anders hebben uitgezien. De Neder-Rijn en IJssel zouden geheel zijn verzand. Al het rivierwater zou door de Waal en de Merwede naar zee moeten stromen. De havenontwikkeling van Rotterdam zou mogelijk niet hebben plaatsgevonden. Door ontbreken van de Waterlinie zou Nederland wellicht betrokken zijn geweest bij de Eerste Wereldoorlog. Moderne Landbouw in West- en Noord-Nederland zou niet mogelijk zijn geweest door de verzilting.

In dit rijk geïllustreerde boek geeft hoogleraar Waterstaatsgeschiedenis Gerard van de Ven een historisch overzicht van het belang van het kanaal voor de Nederlandse samenleving. Het boek bevat uniek historisch beeldmateriaal.
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.