Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

Auwera, Fernand - Mathias 't Kofschip

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Auwera, Fernand - Mathias 't Kofschip
Schrijver: Auwera, Fernand
Titel: Mathias 't Kofschip
ISBN:
Uitgever: Houtekiet
Bijzonderheid: Hardcover, in goede staat
Prijs: € 3,00
Meer info FERNAND AUWERA met zijn vierde roman MATHIAS 'T KOFSCHIP (1967) de problematische tussen literatuur en engagement scherp gesteld, en op die manier geparticipeerd aan een kwestie die de geesten in de woelige jaren zestig beroerde. Nadien heeft hij daarover een aantal auteurs geïnterviewd in de bundel Schrijven of schieten? (1969).

Narcistische zelfanalyse en bevlogen dadendrang trekken in Mathias' gemoed tegen elkaar ten strijde. Eerst tracht hij een autobiografie te schrijven, maar 'alle herinneringen, gewetensonderzoeken en inventarissen leveren slechts komisch bedrog en smerige leugens op'. Hij voelt zich de gevangene van de onbetrouwbare woorden en kan schrijvend niet uit zijn eenzaamheid ontsnappen. Hij wil een directe impact op de maatschappij. Daartoe wordt hij lid van een mysterieuze revolutionaire organisatie en krijgt een opdracht in de stad Naakan. Daar heerst echter carnavalesk feestgedruis, en de lezer weet in die surrealistische sfeer niet of Mathias terecht voor de moord op een kind voor de rechtbank wordt gesleept. Hij redt zich door een evangelische redevoering, komt wanhopig en ontgoocheld in de zichzelf vernietigende stad terecht, en wordt doorkerfd door een uiteenspattende spiegel, zodat hij zelf in tientallen fragmenten verdwijnt.

Fernand Auwera heeft de drie verhaaldraden - de onmogelijke autobiografie, het onmogelijke engagement en het onmogelijke schrijven - met veel metier verweven, zodat hij paradoxaal aantoont dat schrijven wél ergens toe leidt.
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.