Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

Raes, Hugo - Bankroet van een charmeur

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Raes, Hugo - Bankroet van een charmeur
Schrijver: Raes, Hugo
Titel: Bankroet van een charmeur
ISBN:
Uitgever: Houtekiet
Bijzonderheid: Hardcover, in goede staat
Prijs: € 3,00
Meer info Uit de romans De vadsige koningen (1961) en Een faun met kille horentjes (1966) van HUGO RAES (1929) blijkt duidelijk diens sombere visie op de helse wereld en het absurde bestaan. Zijn vermoeide antihelden hebben een afkeer van de burgerlijke en puriteinse maatschappij, maar vinden ook geen troost in hun eigen wanhopige leven. De impasse wordt slechts in een zeldzaam moment van epifanie doorbroken, dankzij het observeren van kinderen, het opgaan in muziek, het volgen van dierlijke instincten, het verdwijnen in de kosmos.

De verbrokkelde wereld wordt beschreven in een gefragmenteerde romanvorm of in verhalenbundels zoals BANKROET VAN EEN CHARMEUR (1967). De zeventien verhalen hebben iets van een nachtmerrie. Sommige bevatten apocalyptische taferelen in sciencefiction vorm, hoewel enkele voorspellingen intussen zijn achterhaald door de actualiteit: feestgangers die overeind blijven met pretpillen en wakkerpillen, de dolgedraaide mens die zijn eigen spitstechnologie begint te vernietigen om er niet zelf door vernietigd te worden, de stedeling die overleeft in een 'wildernis van vuil, van spuwsel, afval, menselijke overblijfselen'.

In andere verhalen voert Raes personages ten tonele die ten prooi vallen aan gevoelens van onmacht, eenzaamheid, angst, vervreemding en geestelijke malaise. De vloek van de tijd rust op het leven, vernietigt jeugd, energie, gezondheid, erotiek. Alleen buiten de tijd ligt enig soelaas, in een soort mystieke eenheidsbeleving. Dc verhalen van Hugo Raes zijn geschreven in een nerveuze, snelle staccatostijl, alsof hij in een reeks videoclips het leven toont zoals het is.
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.