Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

Daalder, Remmelt & Dirk J. Tang & Leo balai - Slaven en Schepen in het Atlantische gebied

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Daalder, Remmelt & Dirk J. Tang & Leo balai - Slaven en Schepen in het Atlantische gebied
Schrijver: Daalder, Remmelt & Dirk J. Tang & Leo balai
Titel: Slaven en Schepen in het Atlantische gebied
ISBN:
Uitgever: Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam
Bijzonderheid: Softcover, zichtbare vouw op voorblad, verder in mooie staat
Prijs: € 12,00
Meer info ZICHTBARE VOUW OP VOORBLAD, VERDER IN MOOIE STAAT
Tussen ruwweg 1450 en 1850 werden rond de 12,5 miljoen inwoners van Afrika door Europeanen als handelswaar naar Noord- en Zuid-Amerika gebracht. Diegenen die de overtocht overleefden, wachtte doorgaans een onmenselijk bestaan in slavernij. Nederlandse schepen vervoerden ongeveer 600.000 slaven over de Atlantische Oceaan. De slavenhandel vormt een zwarte bladzijde in onze vaderlandse geschiedenis.

Anderhalve eeuw na de wettelijke afschaffing van de slavernij in 1863 zijn de sporen ervan nog overal in de Nederlandse samenleving te vinden. Misschien wel de belangrijkste erfenis van ons slavernijverleden is het gegeven dat nazaten van slaven en van de mensen die hen tot slaaf maakten hier met elkaar samenleven. Kennis van het slavernijverleden is noodzakelijk voor beter onderling begrip. In dit fraai geïllustreerde en toegankelijk geschreven boek belicht een aantal auteurs uiteenlopende aspecten van de slavenhandel en de slavernij.
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.