Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Hooiveld, Jelle - Operatie Jedburgh, geheime Geallieerde missies in NL '44-'45

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hooiveld, Jelle - Operatie Jedburgh, geheime Geallieerde missies in NL '44-'45
Schrijver: Hooiveld, Jelle
Titel: Operatie Jedburgh, geheime Geallieerde missies in NL '44-'45
ISBN:
Uitgever: Boom , 2014
Bijzonderheid: als nwe. geb. softcover, 300 pag, geill, Vz.kn NL Eur 4,45
Prijs: € 22,95
Meer info - Aan de hand van tot voor kort geheime documenten vertelt dit boek voor het eerst in volledigheid het indrukwekkende verhaal van de Jedburgh-teams die in bezet Nederland opereerden. De lezer wordt meegenomen naar de origine van het Jedburgh-concept, de rekrutering en speciale opleiding van de Jedburgh-militairen, en ten slotte de geschiedenis van hun inzet in bezet Nederland in 1944-1945. De gevaarlijke operaties van de Jedburgh-teams worden daarbij gedegen en op indringende wijze beschreven.

In de weken na de Geallieerde invasie van 6 juni 1944 op de stranden van Normandiƫ, parachuteerden speciaal opgeleide eenheden onder de codenaam 'Jedburgh' tot diep in door Nazi-Duitsland bezet gebied. Hun opdracht was lokale verzetsgroepen te helpen organiseren en aan te sturen, om zo een bijdrage te leveren aan de bevrijding van West-Europa. Deze geheime operaties, opgezet door de Britse Special Operations Executive (SOE) en het Amerikaanse Office of Strategic Services, vonden vanaf september 1944 ook in Nederland plaats. De multinationale Special Forces teams, met onder meer Nederlandse officieren, speelden een belangrijke rol bij het mobiliseren van het binnenlandse gewapende verzet en bij het verzamelen van inlichtingen voor de oprukkende geallieerde legers.
Boek bekijken

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,