Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Molemans, G - In het voetspoor van de panter

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Molemans, G - In het voetspoor van de panter
Schrijver: Molemans, G
Titel: In het voetspoor van de panter
ISBN:
Uitgever: 2005
Bijzonderheid: softcover, 216 pgs, geill, vz.kn NL Eur 3,50
Prijs: € 12,50
Meer info - Studie naar de Afrikaanse afkomst van KNIL-militairen
-Het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger heeft in de negentiende eeuw te maken met een tekort aan vrijwilligers uit Europa. Uit veiligheidsoverwegingen wil het KNIL slechts beperkt werven onder de inheemse bevolking. De Nederlandse overheid besluit haar heil te zoeken aan de Afrikaanse westkust, waar het nog wat handelsposten heeft uit de tijd van de Westindische Compagnie. Zo komt er aan de kust van het huidige Ghana in 1831 een verkapte slavenhandel op gang die tot 1872 duurt.
De in totaal ruim 3000 Afrikaanse soldaten nemen deel aan tientallen veldtochten in Nederlands-Indië. Wanneer Indonesië een onafhankelijke republiek is geworden, trekken vrijwel alle Indo- Afrikaanse nakomelingen naar Nederland. Griselda Molemans heeft zich jarenlang verwonderd over de donkere huidskleur van haar grootvader uit Indië, maar nooit kon zij daarvoor een verklaring vinden. Op een dag krijgt ze een aanwijzing van een Indo-Afrikaans echtpaar, afkomstig uit de Javaanse garnizoensstad Poerworedjo. Het gevolg is een verrassende zoektocht die vanuit het Nationaal Archief in Den Haag naar Burkina Faso, Ghana en Java voert en uiteindelijk leidt tot de ontdekking van de Afrikaanse stamvader van de familie.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.