Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Falck, Wolfgang - Wolfgang Falck- The Happy Falcon, an autobiography by the father of the Night Fighters

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Falck, Wolfgang - Wolfgang Falck- The Happy Falcon, an autobiography by the father of the Night Fighters
Schrijver: Falck, Wolfgang
Titel: Wolfgang Falck- The Happy Falcon, an autobiography by the father of the Night Fighters
ISBN:
Uitgever: Eagle Editions Ltd. 2002
Bijzonderheid: als nwe.hardcover met DC, A4 formaat, 200 pgs, vele foto's , enkele FC platen, incl. inlegvel (fotocopie) met foto en handtekening auteur dd..25 mei 2004!
Prijs: € 79,95
Meer info - Zeer lezenswaardige en dus aanbevolen Engelse vertaling van de oorspronkelijk Duitse autobiografie 'Falkenjahre' van Wolfgang Falck, één van de meest vooraanstaande Luftwaffe militairen betrokken bij de opbouw van de Duitse Nachtelijke Lucht-verdediging ('Nachtjagd') aangestuurd door radarsystemen.
- Falck was tot 1 juni '43 kommodore 1e Duitse Nachtjagd Geschwader NJG 1, gelegerd op Schaarsbergen/Deelen. Daarna werd hij 1A 'Flieg' in de Staf van Gen.Oberst Stumpff in Berlijn en vielen alle Duitse dag- en nachtjagers onder zijn bevel.
- deze Engelstalige Amerikaanse versie is inhoudelijk identiek aan oorspr. Duitse uitgave 'Falkenjahre' (uitg. K.Braatz / Euro 89,95), maar heeft iets groter (A4) formaat, luxe glans-papier en enkele kleuren platen van Falck's vliegtuigen (Me110)
- Falck was van '40-'43 als jongste majoor in de Lufwaffe Kommodore van het 1e Nachtjagd Geschwader (NJG1) waarbij hij woonde op Deelen/ Schaarsbergen. Daarna had hij het kommando over alle nachtjagers als 1a van Gen. Stumpff bij Luftflotte Reich in Berlijn. Na de aanslag op Hitler in'44 liet hij zich overplaatsen naar Roemenie.
- Na korte Amerikaanse gevangenschap in '45 werd hij speelgoedverkoper, maar ging daarna al snel in Bonn als sales-agent / lobbyist voor de Amerikaanse vliegtuigfabriek McDonnell -Douglas aan de slag als sales-agent,, iets wat hij tot ver na zijn pensionering bleef doen. Hij leverde een bijdrage aan verschillende documentaires over de luchtoorlog, en overleed 2009 in Oostenrijk op 96-jarige leeftijd.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.