Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Schumann, Ralf - Hauptmann Frans von Werra, vom Jagdfliegerass zum Ausbrecherkönig

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schumann, Ralf - Hauptmann Frans von Werra, vom Jagdfliegerass zum Ausbrecherkönig
Schrijver: Schumann, Ralf
Titel: Hauptmann Frans von Werra, vom Jagdfliegerass zum Ausbrecherkönig
ISBN:
Uitgever: Flechsig 2007
Bijzonderheid: als nieuw, hardcover, 160 pag met plm. 120 zw.w foto's, 17x24 cm, verz.kn binnen NL v.a. €3,95
Prijs: € 9,95
Meer info Biografie over Duitse jachtvlieger Franz "Baron" von Werra (Leuk, Zwitserland 13 juli 1914 - Vlissingen 25 oktober 1941). Hij werd tijdens de oorlog wereldberoemd, niet vanwege zijn vliegprestaties, maar vanwege het feit dat hij de enige Duitse piloot was die ooit uit een Brits krijgsgevangenenkamp wist te ontsnappen en terug wist te keren naar Duitsland.
- Von Werra werd op 5 september 1940 boven Engeland neergeschoten en gevangengenomen. Vrijwel meteen na zijn opsluiting probeerde hij te ontsnappen uit Groot-Brittannië, echter hij werd weer opgepakt. Het lukte hem bijna te ontsnappen met een Brits jachtvliegtuig door zich voor te doen als een Nederlandse vlieger die dienst deed bij de R.A.F.
- Na aankomst in Canada ontsnapte hij na Montreal te zijn gepasseerd uit de trein waarmee hij vervoerd werd. Door het oversteken van de Saint Lawrence rivier kwam hij in het toen nog neutrale Amerika. De Duitse ambassade hielp toen snel mee met de terugreis. In april 1941 kwam hij in Berlijn aan.
- Deze daad maakte van hem een held in Duitsland en een ster in Duitse propaganda machine. Von Werra overleefde de oorlog echter niet: na een korte periode aan het Oostfront gevlogen te hebben werd zijn eenheid in Nederland gestationeerd. In oktober 1941 moest von Werra een noodlanding maken voor de Nederlandse kust. Sindsdien geldt hij als vermist.
- Von Werra's avonturen werden in 1956 verfilmd met de film: The One that got away.

- LEVERING UIT VOORRAAD!
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.