Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

In 't Veld, N.K.C.A; Veld, N.K.C.A. in 't - De SS en Nederland

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: In 't Veld, N.K.C.A; Veld, N.K.C.A. in 't - De SS en Nederland
Schrijver: In 't Veld, N.K.C.A; Veld, N.K.C.A. in 't
Titel: De SS en Nederland
ISBN:
Uitgever: Sijthoff, 1987
Bijzonderheid: softcover, 438 pgs, ex-bibliotheek , net exemplaar Vz.kn NL 5,75
Prijs: € 39,50
Meer info - In 1976 promoveerde te Leiden wetenschappelijk medewerker van het NIOD Nanno in ’t Veld op een dissertatie, getiteld De SS en Nederland. In 't Veld had twintig jaar aan de bronnenpublicatie gewerkt. Het werk verscheen in een bescheiden oplage in twee delen. De verkoopprijs van 187,20 gulden was, zo verzuchtte recensent H.J.A. Hofland, “zo duur dat niet een groot aantal mensen ertoe zal komen het te kopen en te lezen”.  (NB deze twee boeken met SS documenten worden apart te koop aangeboden, prijs plm. 150 euro/set)
- In 't Veld annoteerde met uiterste precisie maar liefst 700 documenten (brieven, telexberichten, notities, rapporten). De stukken waren afkomstig uit het Amerikaanse Berlin Document Center, waaronder de correspondentie tussen Himmler en diens directe vertegenwoordiger in Nederland Hans Albin Rauter.
- Dit boek is de 438-pagina tellende introductie (bij de bronnenpublicatie), die nog altijd geldt als een van de meest complete inleidingen met betrekking tot de rol van de Duitse SS, Nederlandse SS en Waffen-SS in bezet Nederland.
- Nederland leverde tijdens de 2e WO het grootste contigent soldaten voor de Waffen SS van alle bezette landen, het NL opleidingscentrum voor de NL SS was o.a. gevestigd in huis Avegoor in De Steeg, dat berucht is vanwege de slavenarbeid die 139 Joodse gevangenen moeten verrichten en de mensonterende behandeling die ze daarbij kregen, bij de bouw van o.a. de -nog steeds bestaande- sporthal bij het landhuis. In het dorp staat een monumentje voor de 3 Joden die hun tewerkstelling niet overleefden, ze liggen op het lokale kerkhof begraven. De overige 136 Joden gingen uiteindelijk naar vernietigingskampen waar de meesten zijn omgebracht.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.