Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Groeneveld, G. - Nach Holland, de meidagen van 1940 gezien door Duitse ogen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Groeneveld, G. - Nach Holland, de meidagen van 1940 gezien door Duitse ogen
Schrijver: Groeneveld, G.
Titel: Nach Holland, de meidagen van 1940 gezien door Duitse ogen
ISBN: 9789462582453
Uitgever: WBooks, 2018
Bijzonderheid: als nw, ingebonden hardcover, 24 x 31 cm , 160 pags. met 220 foto's in zw.w, verz.kn NL 3,95
Prijs: € 29,50
Meer info - mooi uitgevoerd, nieuw grootformat hardcover boek over de Meidagen 1940 gezien door Duitse ogen
- vele interessante , niet eerder gepubliceerde foto's uit Duitse archieven en privébezit, afgedrukt op hoogwaardig papier
- Met de Duitse inval in mei 1940 verloor het neutrale Nederland zijn vrijheid. Dat ging niet zonder slag of stoot: er waren luchtlandingen rondom Den Haag en bij de Moerdijkbruggen, vliegvelden werden gebombardeerd. De Duitsers werden bij de Afsluitdijk tegengehouden dankzij de moderne kazematten en vuursteun van kanonneerboot Friso. Vele lokale bruggen gingen de lucht in. De felle strijd om de Grebbeberg ging gepaard met grote verliezen aan beide kanten; Rhenen en Wageningen werden in puin gelegd. Uiteindelijk werd de strijd gestaakt toen Rotterdam werd gebombardeerd, met veel schade en 800 doden tot gevolg.
- Over het verloop van de gevechten op Nederlands grondgebied is inmiddels veel bekend. Verrassend is het gebrek aan eigen beeldmateriaal dat laat zien hoe de strijd verliep. Daarvoor moeten we opvallend genoeg bij de Duitsers zijn. De populariteit van fotografie in het vooroorlogse Duitsland en aanmoediging ervan vanuit het Duitse leger, maakten dat duizenden soldaten een fotocamera meenamen in de strijd. Omdat ze voor privégebruik waren bestemd, bleven hun kiekjes – voor zover die niet door de oorlogsomstandigheden verloren gingen – decennialang verborgen. Met het uitsterven van de oorlogsgeneratie belandden deze fotografische herinneringen vaak in handen van opkopers, die ze onder meer op internetveilingen verhandelen. De auteur verzamelde meer dan tien jaar dergelijke oorlogsfoto’s, waarvan een significante selectie in dit boek is opgenomen. Daarmee wordt in Nach Holland, vaak voor het eerst, een verrassende blik geboden op die traumatische meidagen van 1940.

De populariteit van fotografie in het vooroorlogse Duitsland en aanmoediging ervan vanuit het Duitse leger, maakten dat duizenden soldaten een fotocamera meenamen in de strijd. Omdat ze voor privégebruik waren bestemd, bleven hun kiekjes – voor zover die niet door de oorlogsomstandigheden verloren gingen – decennialang verborgen. Met het uitsterven van de oorlogsgeneratie belandden deze fotografische herinneringen vaak in handen van opkopers, die ze onder meer op internetveilingen verhandelen. De auteur verzamelde meer dan tien jaar dergelijke oorlogsfoto’s, waarvan een significante selectie in dit boek is opgenomen. Daarmee wordt in Nach Holland, vaak voor het eerst, een verrassende blik geboden op die traumatische meidagen van 1940.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!