Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Hesselink, G.H. - Trams en tramlijnen deel 28: Stoomtrams in Gelderland

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hesselink, G.H. - Trams en tramlijnen deel 28: Stoomtrams in Gelderland
Schrijver: Hesselink, G.H.
Titel: Trams en tramlijnen deel 28: Stoomtrams in Gelderland
ISBN:
Uitgever: Wyt, 1977
Bijzonderheid: softcoverboekje, in redelijk nette staat, 80 pgs, div. zw.w. foto's
Prijs: € 9,50
Meer info - ontwikkeling en exploitatie van de lokale tram - en tramlijnen in begin 20e eeuw
- vele historische foto's
- Op 1 juli 1879 reden er voor het eerst stoomtrams in Nederland over het vijf kilometer lange traject tussen Den Haag-Rhijnspoorstation (nu Den Haag Centraal) en Scheveningen. Het werd een groot succes. Binnen de kortste keren werden tienduizend reizigers naar de badplaats in opkomst vervoerd. De paardentram had daarmee afgedaan, hoewel dit fenomeen nog een halve eeuw in het Nederlandse straatbeeld zou blijven bestaan.
- Na Den Haag – Scheveningen, geëxploiteerd door de Nederlandsche Rhijnspoorweg-Maatschappij, volgden de Zuider Stoomtram met de lijn Breda – Oosterhout, de Gooische Stoomtram en talrijke andere verbindingen. In 1922, op het hoogtepunt van de stoomtram-ontwikkeling, telde Nederland 47 particuliere trambedrijven die gezamenlijk ruim 2500 kilometer tramnet exploiteerden. Er waren toen ruim 580 stoomlocs aanwezig, en een handvol motorwagens. Want wie de slag met de eerste autobussen niet wilde verliezen, moest investeren in nieuwe vervoerssystemen.
- In Oost-Gelderland waren o.a. BSM, GTM en GOSM actief en leverden een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van het gebied.
- na Wo2 werden vele lijnen onrendabel door concurrentie van de goedkopere autobussen en verdwenen de spoorlijntjes langzaam
-
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.