Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ericeric.


 

Read, Mark Brandon - Verknipt

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Read, Mark Brandon - Verknipt
Schrijver: Read, Mark Brandon
Titel: Verknipt
ISBN: 9789089750860
Uitgever: Just Publishers
Bijzonderheid: 2008, hardcover, ex blibliotheekboek, net exemplaar, 271 pag., 14 * 21cm.
Prijs: € 7,50
€ 4,15
Meer info Mark Brandon Read, geboren in een gewelddadig gezin, zat jarenlang in opvangtehuizen, waar hij zware kalmeringsmiddelen en shocktherapie kreeg toegediend. Read - beter bekend als Chopper (Knipper) - groeide op tot een gewelddadig persoon.
Read richtte zich op de zwaarste criminelen: drugsdealers, moordenaars, pooiers en oplichters. Zijn motto luidde 'ik ben geen moordenaar, maar een afvalverwerker.' Slachtoffers plukte hij financieel volledig kaal. Tot zijn wapenarsenaal behoorden ijzeren staven, handbijlen en betonscharen.
Tijdens zijn zoveelste verblijf in de gevangenis werd Read uitgebreid geïnterviewd. Deze interviews en de brieven die hij verstuurde vormen de basis van zijn eerste boek: Verknipt. Read bleek als schrijver een natuurtalent. Hij wist hoe hij een meeslepend verhaal moest vertellen en schreef met een bizar gevoel voor humor.
Verknipt werd een regelrechte bestseller. Alle daaropvolgende Chopper titels belandden in de hoogste regionen van de internationale bestsellerlijsten. Read zelf groeide uit tot een populaire mediapersoonlijkheid. Zijn overlijden in 2013 was in veel landen voorpaginanieuws.
Boek bekijken

Ericeric uit Drachten

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.