Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Goossens, J., J. Taeldeman en G. Verleyen. - Fonologische atlas van de Nederlandse dialecten - Delen II + III (in een aflevering): Deel II: De Westgermaanse korte vocalen in open syllaben; Deel III :De Westgermaanse lange vocalen en diftongen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Goossens, J., J. Taeldeman en G. Verleyen. - Fonologische atlas van de Nederlandse dialecten - Delen II + III (in een aflevering): Deel II: De Westgermaanse korte vocalen in open syllaben; Deel III :De Westgermaanse lange vocalen en diftongen.
Schrijver: Goossens, J., J. Taeldeman en G. Verleyen.
Titel: Fonologische atlas van de Nederlandse dialecten - Delen II + III (in een aflevering): Deel II: De Westgermaanse korte vocalen in open syllaben; Deel III :De Westgermaanse lange vocalen en diftongen.
ISBN:
Uitgever: , Gent, Secretariaat van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, 2000.,
Bijzonderheid: Gebrocheerd, originele uitgeversomslag, 16x24cm. ISBN 9789072474360.
Prijs: € 128,00
€ 6,99
Meer info Bouwstenen op het gebied van de Nederlandse Naamkunde, Dialectologie en Filologie, 5. Dialectatlassen van het Nederlandse taalgebied bestaan sedert decennia; dit is echter de eerste die gebaseerd is op een systematisch opgestelde vragenlijst waarin de hele interne taalgeschiedenis van de Nederlandse fonologie en morfologie een neerslag heeft gevonden. Tussen 1979 en 1994 is deze vragenlijst op 574 plaatsen zowel in Nederland als in Vlaams-Belgie en Frans-Vlaanderen afgevraagd. Daarna is het materiaal door een beperkt aantal transscribeurs voor wetenschappelijk onderzoek gereed gemaakt. Het beperkte aantal streng geselecteerde medewerkers is een garantie voor de homogeniteit van de opnames. De kaarten worden toegelicht in een omstandig technisch en inhoudelijk commentaar, waarbij ook de relevante literatuur vermeld wordt. Bij elke kaart bezorgen de auteurs een bespreking van structurele en historische aspecten van de evolutie. In de derde aflevering van de atlas zullen belangrijke conclusies in verband met deze evolutie bijeengebracht, en met synthesekaarten toegelicht worden. Deel IV, gepland voor 2002, zal gewijd zijn aan het consonantisme.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.