Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

BUVELOT, Quentin; - FRANS VAN MIERIS 1635 - 1681,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: BUVELOT, Quentin; - FRANS VAN MIERIS 1635 - 1681,
Schrijver: BUVELOT, Quentin;
Titel: FRANS VAN MIERIS 1635 - 1681,
ISBN:
Uitgever: , Den Haag / Zwolle, Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis / Waanders, 2005,
Bijzonderheid: Gebonden, rood linnen onder geillustreerde stofomslag, frontispice in kleur, 240 x 280mm., 255pp., rijke kleurillustratie. ISBN 9040091757.
Prijs: € 49,00
€ 6,99
Meer info Frans van Mieris is een van de bekendste vertegenwoordigers van de Hollandse fijnschilders, schilders die er naar streefden om in hun schilderijen een perfecte stofweergave te bereiken, waarbij de individuele penseelstreek niet of nauwelijks meer te onderscheiden is. Pas sinds enkele decennia worden de kwaliteiten van Van Mieris en de andere fijnschilders door museumbezoekers en kunsthistorici weer op waarde geschat. Hoewel de schilderijen van Van Mieris in de eerste plaats bedoeld zijn als verbluffende staaltjes van schildertechniek, is een groot deel van zijn oeuvre doortrokken van een typische zeventiende-eeuwse symboliek en anekdotiek. De aantrekkelijkheid van zijn genrestukken wordt versterkt door de subtiele interactie van de afgebeelde figuren. In deze toegankelijke uitgave worden alle tentoongestelde schilderijen en tekeningen in kleur afgebeeld en van een toelichting voorzien. Deze teksten worden voorafgegaan door rijk geillustreerde essays over het leven van de kunstenaar, de stilistische ontwikkeling van zijn schilderijen en de iconografie en waardering daarvan, alsmede de werkwijze van de kunstenaar. Nieuw boek.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.