Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

DE TEMMERMAN, Ignace en DE WOLF, Koenraad; - HET KASTEEL VAN LEEUWERGEM. IN DE VOETSPOREN VAN LODEWIJK XV EN MADAME DE POMPADOUR,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: DE TEMMERMAN, Ignace en DE WOLF, Koenraad; - HET KASTEEL VAN LEEUWERGEM. IN DE VOETSPOREN VAN LODEWIJK XV EN MADAME DE POMPADOUR,
Schrijver: DE TEMMERMAN, Ignace en DE WOLF, Koenraad;
Titel: HET KASTEEL VAN LEEUWERGEM. IN DE VOETSPOREN VAN LODEWIJK XV EN MADAME DE POMPADOUR,
ISBN:
Uitgever: , Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 2000,
Bijzonderheid: Gebrocheerd, geillustreerde kartonomslag met flappen, 140 x 210mm., 80pp., zeer mooie en uitgebreide kleurillustratie. ISBN 90 74311 29 6.
Prijs: € 7,00
€ 5,99
Meer info Onder de titel 'Het kasteel van Leeuwergem. In de voetsporen van Lodewijk XV en madame de Pompadour' brengen de auteurs Koenraad De Wolf en Ignace De Temmerman een boeiende kijk op een pareltje van kasteelarchitectuur, dat verborgen ligt aan de rand van de Vlaamse Ardennen, in het mooie dorpje Leeuwergem bij Zottegem. De beknopte, maar rijk geillustreerde publicatie is een verhelderende bundeling van reeds bekende gegevens en nieuwe onderzoeksresultaten van beide auteurs. Het kasteel van Leeuwergem verdient in meer dan een opzicht de aandacht van een breder publiek dan enkele ingewijden in de streekgeschiedenis en de bouwkunst. We maken kennis met de vroeg-middeleeuwse oorsprong van de heerlijkheid, haar zetel, de verbouwing tot een residentieel kasteel in de 16de eeuw, de bouw van het tweede kasteel in de 17de eeuw, de ontstaansgeschiedenis van het huidige gebouw en de erfopvolging van de bewoners van 1156 tot op vandaag. Nieuw.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.