Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

DHANENS, Elisabeth; - DE RING VAN SINT-DUNSTAN. DE VOORMALIGE SINT-PIETERSABDIJKERK EN HAAR KUNSTPATRIMONIUM,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: DHANENS, Elisabeth; - DE RING VAN SINT-DUNSTAN. DE VOORMALIGE SINT-PIETERSABDIJKERK EN HAAR KUNSTPATRIMONIUM,
Schrijver: DHANENS, Elisabeth;
Titel: DE RING VAN SINT-DUNSTAN. DE VOORMALIGE SINT-PIETERSABDIJKERK EN HAAR KUNSTPATRIMONIUM,
ISBN:
Uitgever: Gent, Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 2003
Bijzonderheid: softcover onder geillustreerde kartonomslag in kleur, 205 x 295mm., 189pp., zeer mooie en uitgebreide illustratie in kleur en z/w. ISBN 9074311458.
Prijs: € 25,00
€ 5,99
Meer info Geprikkeld om te weten hoe de toenmalige Sint-Pietersabdijkerk (op het Sint-Pietersplein in Gent) er zou uitzien, verdiepte Elisabeth Dhanens zich met overgave in die verdwenen abdijkerk. In haar nieuwste boek reconstrueert en visualiseert ze de bouwgeschiedenis van deze voorganger van de huidige O.-L.-Vrouw-Sint-Pieterskerk, vanaf het prilste begin (10de eeuw) tot de aanvang van de abdijkerk (eind 16de eeuw werd de vorige abdijkerk gesloopt). Ze neemt ons mee op een boeiende tocht langs zeven eeuwen abdijleven in de context van het graafschap Vlaanderen. Met vrijheid van geest en grote vakkennis ontwikkelt Dhanens inspirerende hypothesen. Gedreven en scherpzinnig evoceert ze ook de kunstschatten die de abdijkerk van deze machtige benedictijnerstichting ooit herbergde. Hoe is de ring van Sint-Dunstan, aartsbisschop van Canterbury, in de Gentse abdijkerk beland? Elisabeth Dhanens (?° Eeklo, 1915) was de pionier van de studie van het kunstpatrimonium op provinciaal niveau en verzorgde acht delen van de Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen. Als alomgewaardeerde autoriteit op kunsthistorisch gebied publiceerde ze ook over onder meer Giovanni Bologna, het Lam Godsretabel, de gebroeders van Eyck, Rogier Van der Weyden en Hugo van der Goes. Boek is in zeer goede staat.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.