Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

WAUTERS, Bart. - controverse rond de jurisdictie van de nuntius. Het placet op de geloofsbrieven van Spinelli, Valenti-Gonzaga, Tempi en Crivelli (1725-1749).

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: WAUTERS, Bart. - controverse rond de jurisdictie van de nuntius. Het placet op de geloofsbrieven van Spinelli, Valenti-Gonzaga, Tempi en Crivelli (1725-1749).
Schrijver: WAUTERS, Bart.
Titel: controverse rond de jurisdictie van de nuntius. Het placet op de geloofsbrieven van Spinelli, Valenti-Gonzaga, Tempi en Crivelli (1725-1749).
ISBN:
Uitgever: Leuven, Universitaire Pers, 2001
Bijzonderheid: Paperback, Nederlands, originele uitgeversomslag, 16x24 cm., x-286 pp. ISBN 9789058671240.
Prijs: € 14,99
€ 6,99
Meer info Tussen 1725 en 1749 speelde zich een diplomatiek conflict af tussen de regering te Brussel en de Heilige Stoel. De inzet van het conflict was de jurisdictie die de nuntius in de Oostenrijkse Nederlanden kon uitoefenen. In dit boek wordt deze controverse diepgaand bestudeerd. Enerzijds wordt aan de hand van de correspondentie tussen Rome, Wenen en Brussel de chronologie van de controverse gereconstrueerd. Anderzijds wordt op basis van wetgeving, rechtsleer, rechtspraak en de correspondentie onderzocht welke de jurisdictie van de nuntius in het Ancien Regime was. Het geheel wordt gekaderd binnen de steeds moeilijke verhoudingen tussen Kerk en Staat in de Zuidelijke Nederlanden.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.