Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Willy Vande Walle, Paul Servais. - Orientalia. Oosterse studies en bibliotheken te Leuven en Louvain-la-Neuve.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Willy Vande Walle, Paul Servais. - Orientalia. Oosterse studies en bibliotheken te Leuven en Louvain-la-Neuve.
Schrijver: Willy Vande Walle, Paul Servais.
Titel: Orientalia. Oosterse studies en bibliotheken te Leuven en Louvain-la-Neuve.
ISBN:
Uitgever: Leuven, Universitaire Pers, 2001
Bijzonderheid: Paperback, Nederlands, originele uitgeversomslag, 16x24 cm., 210 pp., 120 illustraties. ISBN 9789058671141.
Prijs: € 49,00
€ 6,99
Meer info Sybolae Facultatis Litterarum Lovaniensis - Series B : 21. De humanist Erasmus heeft zich ingezet voor een verniewd en eigentijds christendom, gebaseerd op de kritische studie van de bronteksten. Daarmee heeft hij de aanzet gegeven tot de studie van Oosterse talen aan de Leuvense universiteit, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van het Instituut voor de Orientalistiek in 1936. De studie van het Hebreews baande de weg naar de studie van andere taal- en schrijfsystemen en het onderzoek rond het Christelijke Oosten leidde tot de ontdekking van culturen uit het Verre Oosten. De universiteit van Leuven heeft zich internationaal onderscheiden zowel in de studie van het boeddhisme als, meer recent, in de japanologie. De tentoonstelling Orientalia. Oosterse studies en bibliotheken te Leuven en Louvain-la-Neuve schetst de grote lijnen van dit wetenschappelijk avontuur en toont onbekende schatten uit de bibliotheken van de K.U.Leuven en de UCL in Louvain-la-Neuve. Het Leuvense onderzoek en onderwijs op het gebied van Oosterse talen en culturen heeft aanleiding gegeven tot belangrijke schenkingen. Ondanks de bewogen geschiedenis van de Leuvense Universiteitsbibliotheek, bezitten beide universiteiten op dit moment bijzonder mooie en waardevolle Oosterse collecties. De belangrijkste is zonder twijfel de uitzonderlijke Japanse collectie, die een beeld biedt van de Japanse cultuur en die geschonken werd na de Eerste Wereldoorlog. Deze catalogus is beschikbaar in een Nederlandstalige en een Franstalige versie.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.