Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

COHEN, Mischa ( tekst ); - Annie Van Gemert. Kinderrijk ,Grote gezinnen in Nederland en Vlaanderen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: COHEN, Mischa ( tekst ); - Annie Van Gemert. Kinderrijk ,Grote gezinnen in Nederland en Vlaanderen
Schrijver: COHEN, Mischa ( tekst );
Titel: Annie Van Gemert. Kinderrijk ,Grote gezinnen in Nederland en Vlaanderen
ISBN:
Uitgever: Nijmegen, Annie van Gemert, 2003
Bijzonderheid: Gebonden, geillustreerde kartonomslag in kleur, 195 x 230mm., pagina's niet genummerd, uitgebreide foto-illustratie in kleur. ISBN 908069581513978.
Prijs: € 35,00
€ 5,99
Meer info De zwart-wit (familie) portretten laten het dagelijks leven zien van grote gezinnen. De foto's zijn gemaakt in de periode 1996-2002. Annie van Gemert laat een wereld zien die veel mensen niet kennen: het dagelijks leven van grote families - mensen met dertien, veertien of zestien kinderen. Zoals het gezin van Astrid (45) en Dirk (48) en hun kinderen Manuel (24), Michal (22), Noe (20), Jonathan (19), Tabitha (17), Miriam (15), Salome (13), Melody (12), Lydia (10), Jim (9), Stefan (6), Daniel (4), Ruben (2) en Rebecca (1). De zwart-witfoto's van Van Gemert zijn sober, ze wil de mensen vastleggen zoals ze zijn. Naast waardige familieportretten tonen de onopgesmukte beelden dagelijkse beslommeringen: grote hoeveelheden eten, afwas en speelgoed worden afgewisseld met bergen wasgoed, twintig paar laarzen en een dozijn tandenborstels. Tienermeiden poseren in hun kamer voor stapelbedden, vader en dochter bereiden het vlees en de kinderen tekenen niet op papier, maar hebben een schoolbord tot hun beschikking. Om een divers beeld te kunnen geven zocht Van Gemert kinderrijke gezinnen met een uiteenlopende sociale, religieuze en maatschappelijke achtergrond. De foto's in het boek worden begeleid door een tiental interviews waarin de sociaal-economische en culturele context geschetst wordt waarbinnen grote gezinnen van nu zich staande houden.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.