Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

ARNAUT, Katrien. - MERELBEKE TERUGBLIK.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: ARNAUT, Katrien. - MERELBEKE TERUGBLIK.
Schrijver: ARNAUT, Katrien.
Titel: MERELBEKE TERUGBLIK.
ISBN:
Uitgever: Brugge, De Klaproos, 2010
Bijzonderheid: Paperback, geillustreerde kartonomslag in kleur, 230 x 310mm., 254pp., zeer uitgebreide z/w illustratie. ISBN 9789055081110.
Prijs: € 34,95
€ 6,99
Meer info Het werd uiteindelijk een boek met 700 onuitgegeven foto's, opgevat als een wandeling vanuit het meest verstedelijkte gebied Flora tot aan de grenzen van de deelgemeenten. Hierbij werden zoveel mogelijk foto's van een korte commentaar voorzien en kregen een hoop thema's geschiedkundige duiding. Katrien Arnaut: "Hierbij kon ik ook een beroep doen op de nota's van twee Merelbekenaars die intussen hun eigen biografie schreven: oud-bakkersvrouw Jenny Van der Heyden en Marcel Wauters. Zij maken dat je met het boek gerust een hele tijd zoet bent." Merelbeke Terugblik brengt unieke beelden van het vroegere Sperrenbos, dat tot in Gontrode reikte en waar Gentenaars in het weekend kwamen verpozen, den Berg, de vele bloemisterijen en kasteeltjes, de ambachten, scheepswerven, steenbakkers, boeren. De straatventers ook, of de tram, die later kort door een gyrobus werd vervangen. Het toont vooral de gewone man in zijn gewone bezigheden, die op zijn manier geschiedenis schreef. Voor wie ook maar een beetje in het verleden van zijn voorouders geinteresseerd is, vormt het boek echt een hebbeding. Nieuw.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.