Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

BARINOVA, Irina; JEVTOESJENKO, Marina; MALTSEVA, Olga; NILOV, Sergej; TOMSINSKI, Ser - GLANS EN GLORIE, kunst van de Russisch Orthodoxe kerk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: BARINOVA, Irina; JEVTOESJENKO, Marina; MALTSEVA, Olga; NILOV, Sergej; TOMSINSKI, Ser - GLANS EN GLORIE, kunst van de Russisch Orthodoxe kerk
Schrijver: BARINOVA, Irina; JEVTOESJENKO, Marina; MALTSEVA, Olga; NILOV, Sergej; TOMSINSKI, Ser
Titel: GLANS EN GLORIE, kunst van de Russisch Orthodoxe kerk
ISBN:
Uitgever: amsterdam, kunstdrukkerij mercurius, 2011
Bijzonderheid: Paperback, 247pp. cat. tentoonstelling Hermitage Amsterdam van 19 maart '11 - 16 september '11. ISBN 9789078653240.
Prijs: € 29,99
€ 5,99
Meer info Met Glans en glorie ademt de Hermitage Amsterdam zes maanden lang de spirituele sfeer van tien eeuwen bijzondere Russische kunst. Ruim 300 religieuze kunstobjecten symboliseren eeuwenoude mystieke en artistieke tradities van de Russisch-orthodoxe kerk. De Byzantijnse oorsprong en traditie, de kerkelijke feestdagen, met het paasfeest als hoogtepunt, en de tsaren en hun kerk 'aan huis' zijn thema's in de tentoonstelling. Op schilderijen, frescofragmenten, kostuums, gouden en zilveren attributen uit de christelijke eredienst komen aspecten hiervan in beeld. Een indrukwekkende iconostase, bijzondere veertiende-eeuwse fresco's uit Pskov en heel veel prachtige iconen uit beroemde Russische collecties zijn voor het eerst te zien. Er zijn maquettes en foto's van kerken en kloosters in traditionele religieuze centra als Novgorod en Pskov. Schitterend religieus erfgoed uit de periode van de vijftiende tot en met de zeventiende eeuw, toen Moskou het centrum van kerk en kunst was, benadrukt nogmaals de geweldige artistieke rijkdom van de Russisch-orthodoxe kerk. En niet te vergeten de kerkkunst uit St.-Petersburg. Die stad was daarna tot 1917 het religieuze hart van het land, met de tsaren aan het hoofd.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.