Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

VAN SPEYBROECK, Daan en GEMERT, Annie; - OPVOEDEN IN SCHOONHEID. INSTITUUT VAN DE URSULINEN IN ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: VAN SPEYBROECK, Daan en GEMERT, Annie; - OPVOEDEN IN SCHOONHEID. INSTITUUT VAN DE URSULINEN IN ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER,
Schrijver: VAN SPEYBROECK, Daan en GEMERT, Annie;
Titel: OPVOEDEN IN SCHOONHEID. INSTITUUT VAN DE URSULINEN IN ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER,
ISBN:
Uitgever: Nl, Gemert/ De Wintertuin, 2011
Bijzonderheid: 30 fotokaarten, in blauwe map geillustreerd, 275 x 335mm. ISBN 9789080695801.
Prijs: € 49,50
€ 5,99
Meer info Bijzondere publicatie met foto's van de interieurs van het Instituut van de Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De indrukwekkende interieurs in art-nouveaustijl uit de periode 1900-1925 herinneren aan de tijd dat dit omvangrijke schoolgebouw dienst deed als meisjeskostschool. Van 1841 tot 1989 brachten vele generaties binnen en buitenlandse meisjes uit gegoede milieus hun kostschooltijd door in deze ideale school. Deze map bevat een bundeling van 30 foto-kaarten op groot formaat van 27,5 x 33,5 cm. De publicatie "Opvoeden in schoonheid" heeft een mooi verzorgde vormgeving, prachtig drukwerk en is daardoor bijzonder en exclusief. De kleurenfoto's geven een indruk van de interieurs van het instituut van De Ursulinen zoals: de wintertuin, gangen, pianogalerij, refters,kapel en de eretrap. Meer informatie over de publicatie en foto's vindt u op : www.olvwaver.be In 1900 bouwde het instituut een prachtige wintertuin in art nouveau. Het was een waardige ontvangstruimte voor de vooraanstaande bezoekers van honderden inwonende meisjes. Nog altijd wordt men bij eeen bezoek aan de wintertuin verrast door het feeerieke licht- en kleurenspel van de indrukwekkende koepel. Ook de meubels, vloeren, wanden en zijgalerijen dragen bij tot de schitterende harmonie van de wintertuin. Naast de wintertuin kregen heel wat andere ruimten erkenning, waaronder de Ursulazaal, de pianogalerij, de Alpenzaal en de feestrefter. Ook de kloosterkerk in zandsteen en neogotisch ornaat is een indrukwekkend monument. "On y revient toujours" luidde het toenmalige motto van het instituut. Breng het Ursulineninstituut en de wintertuin een bezoek en je zal ontdekken waarom! Nieuw.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.