Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Michele Goslar - Victor Horta (1861-1947), Leven - Werk - Art Nouveau

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Michele Goslar - Victor Horta (1861-1947), Leven - Werk - Art Nouveau
Schrijver: Michele Goslar
Titel: Victor Horta (1861-1947), Leven - Werk - Art Nouveau
ISBN:
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator, 2012
Bijzonderheid: Hardcover, Pagina's: 560, Afmetingen: 245x325mm, 600 afbeeldingen. Nederlands (ISBN 978 90 6153 393 1) ISBN 9789061533931.
Prijs: € 149,95
€ 5,99
Meer info Victor Horta is een naam die klinkt als een klok. Hij is niet alleen bekend bij kunsthistorici en architecten, maar ook bij het grote publiek al was het maar omdat zijn portret ooit een bankbiljet sierde. De befaamde Belgische architect drukte zijn stempel op de architectuur van de twintigste eeuw. Het huis dat hij in Brussel voor Emile Tassel bouwde, wordt vaak beschouwd als de eerste woning in art nouveau stijl. Hiermee wees hij de weg naar een eigentijdse architectuur die onder meer gekenmerkt werd door een onstuitbare vernieuwingsdrang. In dit rijk geillustreerde boek schetst Michele Goslar een uniek beeld van Victor Horta op basis van zijn ontwerpen en van gegevens over zijn priveleven en werpt zo een nieuw licht op het karakter van de architect waarover tot nog toe weinig bekend was. Hoewel dit boek in de eerste plaats een biografie is, komen ook nieuwe bevindingen op kunsthistorisch en architecturaal vlak aan bod. Het leven en het werk van de geniale architect die Victor Horta was, wordt hier op een chronologische manier benaderd. De tekst wordt verrijkt met zeshonderd illustraties die de lezer een uitzonderlijk beeld geven van het leven en het werk van de architect. Deze biografie geeft niet alleen voor het eerst een volledig overzicht van de ontwerpen van Horta, ze schetst ook een totaalbeeld van het leven van de architect, dat tot nog toe alleen fragmentarisch bekend was. Dit voegt een reele meerwaarde toe, omdat het meer inzicht verschaft in de totaliteit van het oeuvre. Mijn ster was getaand, maar niet mijn architectuur, denk ik, stelde Horta in 1939, toen hij zijn Memoires schreef, met gemengde gevoelens vast. Zijn architectuur is inderdaad niet gereduceerd tot een voetnoot in de geschiedenis, integendeel. Sinds 2000 worden vier van de door hem ontworpen woningen  Tassel, Solvay, Van Eetvelde en zijn eigen woning  door de Unesco erkend als werelderfgoed. Dit eerbetoon op zich volstaat al om de ster van Horta te doen schijnen. Deze biografie zal haar nog meer glans geven.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.