Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Piet J. Buijnsters. - Geschiedenis van antiquariaat en bibliofilie in Belgie (1830-2012)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Piet J. Buijnsters. - Geschiedenis van antiquariaat en bibliofilie in Belgie (1830-2012)
Schrijver: Piet J. Buijnsters.
Titel: Geschiedenis van antiquariaat en bibliofilie in Belgie (1830-2012)
ISBN:
Uitgever: NL, Vantilt, Nijmegen, 2013
Bijzonderheid: Gebonden in linnen, met geillustreerde omslagwikkel in kleur, met illustraties geillustreerd deels in kleur, 16x24 cm, ?± 432 pagina's. nieuwstaat !! ISBN 9789460041235.
Prijs: € 25,00
€ 5,99
Meer info Nergens in Europa zijn, naar verhouding, zoveel bibliofielen te vinden als in Belgie. En dat aan weerszijden van de taalgrens! Maar de aanwezigheid en vooral ook de inhoud van de Belgische particuliere boekencollecties lijken een goed bewaard geheim. Vandaar dat Piet J. Buijnsters na zijn Geschiedenis van het Nederlands antiquariaat (2007) en Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie (2010) de blik nu zuidwaarts richt. De Geschiedenis van antiquariaat en bibliofilie in Belgie (1830-2012) is het eerste overzichtswerk op dit gebied. Dankzij gedegen speurwerk biedt het boek ruimschoots zicht op de ontwikkeling van het Belgische antiquariaat en particuliere verzamelingen. Het laatste deel introduceert een nieuw element: talrijke interviews met antiquaren en bibliofielen bieden ons een inkijkje in deze verder zo gesloten wereld. Meer nog dan de vorige boeken van Piet J. Buijnsters mag dit boek pionierswerk worden genoemd. Volledigheid mag daarom niet worden verwacht, maar de Geschiedenis van antiquariaat en bibliofilie in Belgie is een avontuurlijke verkenning op het grotendeels braakliggende terrein van de Belgische bibliofilie.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.