Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Marleen Weel | Fotografie Walter Lensink - Goed gevonden, Een historie van archeologen en amateurs - Het portret van Martien Weel (1935-2011)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Marleen Weel | Fotografie Walter Lensink - Goed gevonden, Een historie van archeologen en amateurs - Het portret van Martien Weel (1935-2011)
Schrijver: Marleen Weel | Fotografie Walter Lensink
Titel: Goed gevonden, Een historie van archeologen en amateurs - Het portret van Martien Weel (1935-2011)
ISBN:
Uitgever: , Uitgeverij Polder, 2014
Bijzonderheid: 272 pagina's. Hardcover. Fine copy. Including an index. 4to Illustrated. ISBN 9789081706346.
Prijs: € 37,50
€ 6,99
Meer info Makelaar en fervent amateurarcheoloog Martien Weel (1935-2011) legde al rond 1950 de basis voor zijn eigen collectie bodemvondsten. In de periode waarin hij gewapend met schop, laarzen en (later) detector op pad ging, veranderde niet alleen het hobbygraven zelf, maar ook de manier waarop men naar deze liefhebberij keek. De vele vindplaatsen door grootschalig grondverzet, koerswijzigingen binnen de archeologie, de ontdekking van de metaaldetector, nieuwe wetgeving? Al die ontwikkelingen worden belicht in het boek.>Goed gevonden vormt een kleine geschiedenis van (amateur)archeologie in Nederland, maar vertelt bovenal het levensverhaal van een gelukkige graver. Ook bovengronds: alle vondsten werden met zorg gearchiveerd. De mooiste en meest bijzondere worden nu onthuld. Van munten, insignes en riembeslag tot steengoed, aardewerk, tegels en glas.Treed in Weels voetsporen en volg hem tijdens zijn zoektochten in onder meer Medemblik, Hoorn en Amsterdam. Hoe ging hij te werk? Waar werd gegraven? Wat is de geschiedenis van de vindplaatsen? Marleen Weel vertelt het levensverhaal van haar vader. Verschillende (amateur)-archeologen en andere verzamelaars onderzoeken de vondsten en het vinden door de jaren heen. Het levensverhaal van een gelukkige graver- Een kleine geschiedenis van (amateur)archeologie- Rijk geillustreerd
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.