Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

BEDAUX, J.B.; EKKART, R. - Kinderen op hun mooist. Het kinderportret in de Nederlanden 1500-1700

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: BEDAUX, J.B.; EKKART, R. - Kinderen op hun mooist. Het kinderportret in de Nederlanden 1500-1700
Schrijver: BEDAUX, J.B.; EKKART, R.
Titel: Kinderen op hun mooist. Het kinderportret in de Nederlanden 1500-1700
ISBN:
Uitgever: Gent / Amsterdam, Ludion, 2000. , 2000
Bijzonderheid: softcover, 29,7x20,5cm, 319pp., met 85 kleurportretten en andere zwart-witte afbeeldingen, in goede staat. ISBN 9789076588117.
Prijs: € 19,00
€ 6,99
Meer info Het schilderen van kinderportretten was een traditie in de Nederlanden. Het genre maakte een echte bloeitijd door in de Gouden Eeuw, speciaal in de Noordelijke Nederlanden, en wordt gekenmerkt door een hoge schilderkunstig kwaliteit. Het kinderportret heeft verschillende gezichten. Sommige zijn buitengewoon ontroerend, onschuldig en hartveroverend, andere dragen een duidelijk moralistiche boodschap uit. Vaak ook poseren de knderen vermomd als kleine volwassenen. Dat kinderen destijds niet slechts als eropvolgers werden geizen, maar ook wel degelijk liefdevol werden opgevoed en gekoesterd, lijkt uit de vele toespelingen op ouderlijke liefde die de schilderijen bevatten. Vijfentachting portretten passeren de revue. Elk schilderij wordt nauwkeurig beschreven, en er wordt uitvoerig ingegaan op jongetjes die eruitzien als meisjes, op de betekenis van een afgebeelde hond of een vogeltje. Een aantal essays is specifiek gewijd aan opvoedingspraktijken en de rol van het speelgoed. Kinderen op hun mooist is samengesteld door specialisten die hun sporen verdiend hebben op het gebied van de studie van het zestiende-en zeventiende-eeuwse kinderportret, de geschiedenis van kinderkleding en speelgoed en de historische pedagogiek.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.