Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Alston W. Purvis - Vormgever: Cees de Jong, Asher Hazelaar - Goed fout. Grafische vormgeving in Nederland, 1940-1945.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Alston W. Purvis -  Vormgever: Cees de Jong, Asher Hazelaar - Goed fout. Grafische vormgeving in Nederland, 1940-1945.
Schrijver: Alston W. Purvis - Vormgever: Cees de Jong, Asher Hazelaar
Titel: Goed fout. Grafische vormgeving in Nederland, 1940-1945.
ISBN:
Uitgever: , vantilt uitgeverij, 2015
Bijzonderheid: Gebonden, 21 x 27 cm, geillustreerd in kleur, 256 pagina?s. ISBN 9789460042133.
Prijs: € 24,95
€ 6,99
Meer info Tijdens de bezettingsjaren werkten verscheidene ontwerpers en drukkers voor de Duitse autoriteiten of de Nationaal-Socialistische Beweging (nsb) van Mussert. Tegenover deze collaborateurs stonden de vakgenoten die ondergrondse uitgaven verzorgden of zich met gevaar voor eigen leven waagden aan het gedrukte verzet. Dit boek gaat over vormgeving en propaganda aan weerszijden van de scheidslijn tussen ?goed? en ?fout?. Bezetter en verzet maakten beiden gebruik van grafische wapens ? de eerste om de Nederlanders zijn wil op te leggen, het tweede om hen te mobiliseren. Tijdgenoten die tegengestelde keuzes maakten worden in dit boek tegenover elkaar geplaatst: aan de ene kant Hendrik Werkman met de clandestiene uitgaven van De Blauwe Schuit, aan de andere kant Lou Manche met zijn nationaal-socialistische affiches. De tweedeling illustreert de dilemma?s waarmee vormgevers ? en in ruimere zin alle Nederlanders ? tijdens de bezettingsjaren werden geconfronteerd.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.