Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

KERSSEMAKERS, Leo. - Beschrijvende catalogus boekbinden. Een overzicht van de vakbibliotheek van Geert van Daal, handboekbinder te Dodewaard.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: KERSSEMAKERS, Leo. - Beschrijvende catalogus boekbinden.  Een overzicht van de vakbibliotheek van Geert van Daal, handboekbinder te Dodewaard.
Schrijver: KERSSEMAKERS, Leo.
Titel: Beschrijvende catalogus boekbinden. Een overzicht van de vakbibliotheek van Geert van Daal, handboekbinder te Dodewaard.
ISBN:
Uitgever: Deventer, HAEF Publishers, 2008
Bijzonderheid: Gebonden in Iris-linnen en Khepera-papier, harde omslag, 17x24,5 cm. gedrukt op 115 grams Go Mat, ca. 324 pp., 20 z/w foto's, 16 kleurenfoto's. ISBN 9789073566019.
Prijs: € 45,00
€ 5,99
Meer info Met legenda, bibliografie van Geert van Daal en personenregister. De catalogus wordt ingeleid door een aantal artikelen van Geert van Daal als verzamelaar, van Jan Storm van Leeuwen als boekbandkenner, van Henk ten Bohmer als, ten tijde van het schrijven van het boek, voorzitter van Stichting Boekbehoud, en van Leo Kerssemakers als bezorger van het werk. Vijftien hoofdstukken worden ingeleid door begeleidende artikelen van Kerssemakers waarin wordt verwezen naar belangrijke en opvallende banden. Waar van toepassing zijn anekdotes opgenomen van Van Daal over de aanschaf van diverse banden, hierdoor krijgt de lezer een goed beeld over hoe het daarbij soms kan verkeren. Wie met de namen van auteurs in het hoofd tenslotte snel naar een bepaald werk wil zoeken kan dit doen aan de hand van een uitgebreid personenregister achterin het boek. De titel van het boek geeft aan dat het boekbinden centraal staat. Toch is deze beschrijvende catalogus voor iedereen die belangstelling heeft voor de vele aspecten van het boekenwezen van grote waarde, of het nu een boekbinder is, een drukker, een (sier)papiermaker, een grafisch vormgever, of een antiquaar. Een grote bron van vakkennis ligt in de beschreven werken opgeslagen en kan aan de hand van deze catalogus makkelijk worden ontsloten. Gepubliceerd door Stichting Handboekbinden,
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.