Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Van Hoof Guy. haks, Ventura - Willie Cools kleur - rijk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Van Hoof Guy. haks, Ventura - Willie Cools  kleur - rijk
Schrijver: Van Hoof Guy. haks, Ventura
Titel: Willie Cools kleur - rijk
ISBN:
Uitgever: , Hapax / art gallery Verviers, 2006
Bijzonderheid: Gebonden, Hardcover oblong, 79 pagina's met prachtige illustraties van zijn schilderwerk. ISBN 9789076768773.
Prijs: € 35,00
€ 5,99
Meer info Na zijn opleiding schilderde Cools impressionistische landschappen en stillevens zoals hij dit geleerd had van Oscar Van Rompay (1899-1997). Door de jaren heen evolueerde zijn stijl tot neo-expressionistische schilderijen en grafiek. Zijn schilderijen zijn een explosie van kleuren en wervelende figuren. Meestal worden zij op grote bladen papier (100 x 150 cm) geschilderd. Meermaals combineerde Cools deze tot grote monumentale schilderijen. Hij gebruikte vooral vrouwelijke figuren die sterk gestileerd werden en die meestal in transparante lagen boven mekaar liggen. Uit zijn figuren, die uitbundig en wervelend opgebouwd worden tot een complex geheel van lijnen en vormen en expressieve kleuren, spreekt zijn passie voor de vrouw, bron van het leven. Het werk van Willie Cools is sterk symbolisch en sluit aan bij het werk van tijdgenoten uit de Cobra-beweging.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.