Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Xavier Tricot. Van Cauteren, Van de Velde. - Van Patinir tot Ribera. De heilige Hieronymus in woord en beeld

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Xavier Tricot. Van Cauteren, Van de Velde. - Van Patinir tot Ribera. De heilige Hieronymus in woord en beeld
Schrijver: Xavier Tricot. Van Cauteren, Van de Velde.
Titel: Van Patinir tot Ribera. De heilige Hieronymus in woord en beeld
ISBN:
Uitgever: Antwerpen, Rockox huis, 2014
Bijzonderheid: gebonden, bound, 71 pp, geillustreerd, nieuwstaat !
Prijs: € 16,00
€ 6,99
Meer info Deze catalogus is gewijd aan de heilige Hieronymus, patroon van de humanisten en inspiratiebron bij uitstek voor kunstenaars uit de 16e en de 17e eeuw. Tijdens de 16e eeuw maakte de heilige Hieronymus dertig procent uit van alle heiligenvoorstellingen. Maar ook in de 17de eeuw bleek de heilige van grote betekenis in de beeldende kunst en had hij een voorbeeldfunctie in de contrareformatie en het humanisme. Boek omvat werken, waaronder niet alleen schilderijen, tekeningen en prenten, maar ook boeken, een mooie olieverfschets, een reliekretabel,... . De kunstwerken zijn van de hand van toonaangevende kunstenaars zoals Joachim Patinir, Herri met de Bles, Marinus van Reymerswale, Adriaen Isenbrandt, Otto van Veen, Jan Massijs, Vittore Carpaccio en Jusepe Ribera.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.