Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Karel Dillen ( redactie ) - Elsschot Borms gedicht in 'De Jong Nederlandse gemeenschap in herdenking en manende plicht'.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Karel Dillen ( redactie ) - Elsschot Borms gedicht in 'De Jong Nederlandse gemeenschap in herdenking en manende plicht'.
Schrijver: Karel Dillen ( redactie )
Titel: Elsschot Borms gedicht in 'De Jong Nederlandse gemeenschap in herdenking en manende plicht'.
ISBN:
Uitgever: , De Jong Nederlandse gemeenschap, 1949
Bijzonderheid: Oorspronkelijk uitgevers omslag, geniet, 10 pagina's met gedichten van o.a Elsschot, De Clercq. zeer zeldzaam !.
Prijs: € 125,00
€ 5,99
Meer info Eind 1949, begin 1950 was Dillen medeoprichter, samen met Herman Senaeve en Toon Van Overstraeten, van een radicaal Groot-Nederlands jongerengroepje: de Jong Nederlandse Gemeenschap (JNG). Zij organiseerden bijeenkomsten over onder andere Cyriel Verschaeve, een algemene amnestie-eis, Reimond Tollenaere enz. Ze beschouwden zichzelf als de enige puren uit de Vlaamse Beweging, de opvolgers van het Diets radicalisme uit de jaren dertig. De JNG ging manifesteren op de IJzerbedevaart en het Vlaams Nationaal Zangfeest, die volgens hen te veel ingepalmd werden door de CVP. Het JNG richtte in mei 1956 het tijdschrift Dietsland Europa op. Dillen werd hoofdredacteur. Tot de jaren zeventig bleef het zijn voornaamste spreekbuis.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.