Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Knjas Potemkin - odyssee van den Knjas Potemkin: naverteld uit het dagboek van Kirill, lid van het revolutionair scheepskomitee.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Knjas Potemkin - odyssee van den Knjas Potemkin: naverteld uit het dagboek van Kirill, lid van het revolutionair scheepskomitee.
Schrijver: Knjas Potemkin
Titel: odyssee van den Knjas Potemkin: naverteld uit het dagboek van Kirill, lid van het revolutionair scheepskomitee.
ISBN:
Uitgever: , Antwerpen : Kersouwken, 1906,
Bijzonderheid: Oorspronkelijk uitgevers omslag, Papieren band, 19 cm, 346 pagina's, .
Prijs: € 50,00
€ 6,99
Meer info De pantserkruiser Potjomkin was een Russisch slagschip dat in de vaart werd genomen in 1904 als Kniaz Potemkin Tavricheskiy en bekendheid verwierf na de beruchte muiterij in 1905, waar de voltallige bemanning in opstand kwam tegen haar officieren. Voorafgaand aan de Eerste Russische Revolutie van 1905 vonden er verscheidene opstanden plaats. De RSDAP had voordien al gepland om in de herfst van 1905 een massale opstand uit te voeren op alle schepen van de Zwarte Zeevloot. Op de Potjomkin ontstond er echter voordien al een spontane opstand. De aanleiding was de weigering van de bemanning op 14 juni 1905 om verrot vlees te eten. De officieren droegen vervolgens enkele mariniers op om de onruststokers te executeren, maar zij weigerden het bevel en sloten zich aan bij de muiters. Nadien werden er enkele officieren vermoord en zette het schip opnieuw koers naar de thuishaven in Odessa, met een rode vlag in de mast. De regering stuurde vervolgens enkele schepen om de Potjomkin te heroveren, maar ook deze schepen sloten zich aan bij de opstandelingen. Uiteindelijk vluchtte de Potjomkin naar Roemenie, waar het schip overgedragen werd aan de autoriteiten. De bemanning zou pas in 1917 terugkeren naar Rusland. Deze opstand ondermijnde het gezag van het tsaristische regime aanzienlijk.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.