Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Gisele Ollinger-Zinque. - MAGRITTE 1898-1998 NEDERLANDSE EDITIE.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gisele Ollinger-Zinque. - MAGRITTE 1898-1998 NEDERLANDSE EDITIE.
Schrijver: Gisele Ollinger-Zinque.
Titel: MAGRITTE 1898-1998 NEDERLANDSE EDITIE.
ISBN:
Uitgever: , Ludion Uitgeverij , 2003
Bijzonderheid: Geillustreerde kartonomslag, met prachtige illustraties. 30 x 24 x 2 cm. 336 pagina's . ISBN 9789055441280.
Prijs: € 15,00
€ 6,99
Meer info Dankzij Magritte verlaat de schilderkunst haar functie van oogstreling van opkikker en sentimentele uitlaat, en begint zij de mens te helpen zichzelf te vinden, de wereld te vinden LOUIS SCUTENAIRE,l947 Ter gelegenheid van de prestigieuze tentoonstelling tijdens het Magritte-centennium 1998 werd een rijk geillustreerde catalogus uitgegeven met meer dan 350 reproducties van schilderijen, papiers colles, affiches, objecten enz. In vijf essays en enkele kortere bijdragen wordt Magrittes oeuvre behandeld, waarbij ook minder bekende aspecten aan bod komen, zoals de film- en reclameactiviteiten van Magritte, en zijn illustraties van muziekpartituren. Alhoewel de schilderijen van Magritte eindeloos werden en worden gebruikt om commerciele producten aan te prijzen, van credit cards tot cosmetica, beklemtoonde de kunstenaar zelf herhaaldelijk dat zijn enige drijfveer tot schilderen was en bleef: het oproepen van het mysterie van de wereld. Hij schilderde in de beste surrealistische traditie om zichtbaar te maken wat de geest heeft mee te delen, en wat tot dusverre onbekend was'. Door de manier waarop hij abstracte visies entte op de fysieke wereld maakte hij gedachten zichtbaar. Van die beelden vol dubbelzinnigheid gaat een magische kracht uit, die niemand onverschillig laat.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.