Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Elizabeth A.H. Cleland - Pieter Coecke van Aelst. Schilder, tekenaar en tapijtontwerper in de noordelijke renaissance.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Elizabeth A.H. Cleland - Pieter Coecke van Aelst. Schilder, tekenaar en tapijtontwerper in de noordelijke renaissance.
Schrijver: Elizabeth A.H. Cleland
Titel: Pieter Coecke van Aelst. Schilder, tekenaar en tapijtontwerper in de noordelijke renaissance.
ISBN:
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator, 2014
Bijzonderheid: Hardcover met stofomslag, Afmetingen: 30 x 24,5 cm Pagina's: 400. ALS nieuw !! ISBN 9789462300545.
Prijs: € 85,00
€ 5,99
Meer info Pieter Coecke (1502?1550) genoot in het Europa van de renaissance grote faam en werkte voor de rijkste en belangrijkste opdrachtgevers van zijn tijd, onder wie keizer Karel V, Frans I van Frankrijk, Hendrik VIII van Engeland en Cosimo de?Medici. Hoewel hij vooral bekendheid geniet om zijn prachtige wandtapijten, die deze luxueuze en monumentale textielkunst tot ongekende hoogten brachten, was hij ook een volleerd meester in andere kunstvormen. De productie van zijn atelier omvatte werken gaande van altaarstukken tot ontwerpen voor glas-in-loodramen. Deze rijk geillustreerde publicatie ? de eerste monografie die aan Pieter Coecke is gewijd ? stelt de kunstenaar voor aan het hedendaagse publiek en geeft hem opnieuw de plaats die hij verdient onder de grote kunstenaars uit de 16e eeuw. Schitterende reproducties van zowel zijn fraaiste bewaarde tekeningen en paneelschilderijen als van twintig prachtige renaissancewandtapijten die naar zijn ontwerpen werden gemaakt, worden aangevuld met teksten van dertig vooraanstaande wetenschappers die de wereld en de kunst van Coecke verkennen.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.