Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Braeken, Jo - RENAAT BRAEM 1910-2001, RENE BRAEM. ARCHITECTURE. set 2 volumes compleet.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Braeken, Jo - RENAAT BRAEM 1910-2001,  RENE BRAEM. ARCHITECTURE.  set 2 volumes compleet.
Schrijver: Braeken, Jo
Titel: RENAAT BRAEM 1910-2001, RENE BRAEM. ARCHITECTURE. set 2 volumes compleet.
ISBN:
Uitgever: BE, ASP, 2010
Bijzonderheid: Hardcover, Two volumes, 800 pages .-- in foedraal/cassette, talrijk aan illustratie's, vrijwel als nieuw! En een must ! ISBN 9789461170040.
Prijs: € 175,00
€ 5,99
Meer info Renaat Braem (1910-2001) behoort tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de naoorlogse architectuur in Belgie. Zijn loopbaan omspant meer dan een halve eeuw, van zijn vroegste realisaties omstreeks 1930, tot zijn laatste projecten uit het midden van de jaren ?80. Vanaf zijn beginjaren als architect verwierf hij de reputatie van een gedreven modernist met een sociale missie. De ideologie die hij in tal van geschriften ontwikkelde, getuigde van een onverzettelijk geloof in de maakbaarheid van de maatschappij. Een overzichtswerk van een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de moderne architectuur in Belgie. Op basis van het volledige archief van Renaat Braem zijn meer dan 300 projecten van de vroege jaren 1930 tot en met de jaren 1980 geĆÆdentificeerd, geanalyseerd en uitgebreid geillustreerd. Zowel uitgevoerde als nooit gebouwde projecten komen in deze oeuvrecatalogus aan bod, om zo Braems totaalbeeld te vatten.
De persoon Braem, zijn ideologie en zijn architecturaal streven naar een synthese van de kunsten komen in een tweede essayistisch luik aan bod. Hierin gaan toonaangevende auteurs op zoek naar zijn betekenis voor de architectuur. Jo Braeken, specialist 20ste-eeuwse architectuur en conservator van het Braemhuis, schreef een diepgravende biografie van de architect. Francis Strauven analyseert het ontstaan en de ontwikkeling van Braems ideologisch denken. Michael Ryckewaert gaat dieper in op Braems Lijnstadontwerpen. Sven Sterken belicht zijn rol in de Belgische sociale huisvesting, terwijl Fredie Flore een studie maakt van Braems woningen en modelhuizen. Els Spitaels en Stefan Goossens tot slot focussen op Braems biomorfe architectuur, of - zoals zij het zelf noemen
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.