Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Koldeweij Jos, Vandenbroeck Paul - JHERONIMUS BOSCH. ALLE SCHILDERIJEN EN TEKENINGEN,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Koldeweij Jos, Vandenbroeck Paul - JHERONIMUS BOSCH. ALLE SCHILDERIJEN EN TEKENINGEN,
Schrijver: Koldeweij Jos, Vandenbroeck Paul
Titel: JHERONIMUS BOSCH. ALLE SCHILDERIJEN EN TEKENINGEN,
ISBN:
Uitgever: , Ludion, 2003, 2003
Bijzonderheid: Softcover, geillustreerde kartonomslag met flappen, 235 x 315mm., pagina's niet genummerd, prachtige en uitgebreide kleurillustratie. ISBN 9789056622190.
Prijs: € 25,00
€ 6,99
Meer info Deze aantrekkelijk vormgegeven, rijk geillustreerde publicatie verschijnt bij gelegenheid van de grote overzichtstentoonstelling over het leven en werk van Jheronismus Bosch in het Museum Boijmans Van Beuningen. Deze tentoonstelling wordt gezien als de publiekstrekker van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. Er zijn maar weinig schilders van wie leven en werk ons voor zoveel raadsels stellen als Bosch. Hij is gezien als vrome katholiek, als voorloper van de reformatie, als gnosticus en als ketterse naaktloper. Sommigen zien zijn werk als strikt binnen de leer van de kerk passend, anderen zien het als bron van occulte wijsheid. In het boek komt niet alleen het volledige geschilderde en getekende oeuvre van Jheronimus Bosch aan de orde, maar zal vooral worden ingegaan op diens leefwereld en wereldbeeld. Dit boek wil in de eerste plaats afrekenen met tal van de dikwijls bizarre oordelen over Bosch. Gedegen studie van de late middeleeuwen leert ons dat het oeuvre van Bosch helemaal niet zo afwijkt van wat men elders in de (volks)kunst en (volks)literatuur van zijn tijd kan vinden. Wat blijft is de ongelooflijke fantasie en het grote meesterschap van de kunstenaar. Boek is als nieuw.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.