Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Author: Agnieszka Juszczak, Heather Lemonedes, Belinda Thomson, e.a. - Paul Gauguin , De doorbraak naar moderniteit

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Author: Agnieszka Juszczak, Heather Lemonedes, Belinda Thomson, e.a. - Paul Gauguin , De doorbraak naar moderniteit
Schrijver: Author: Agnieszka Juszczak, Heather Lemonedes, Belinda Thomson, e.a.
Titel: Paul Gauguin , De doorbraak naar moderniteit
ISBN:
Uitgever: BE, Mercatorfonds / Fonds Mercato / Hantje Cantz, 2009
Bijzonderheid: Hardback, 270x245mm, 248p, DUTCH edition . .ISBN 978-3775725330 ISBN 9783775725330.
Prijs: € 24,00
€ 5,99
Meer info Paul Gauguin en zijn vrienden werden, net als de meeste avant-garde kunstenaars, geweerd van het officiele Salon van de Wereldtentoonstelling in 1889. Zij besloten hun werk tentoon te stellen in het Cafe des Arts van monsieur Volpini, op het expositieterrein. Op aanraden van Theo van Gogh, Gauguins kunsthandelaar, maakte Gauguin voor deze gelegenheid een bijzondere portfolio van elf zinkografieen op kanariegeel papier. Deze reeks, tegenwoordig bekend als de Volpini-serie, ontstond op een cruciaal moment in Gauguins loopbaan en toonde zijn leidende rol bij de overgang naar een radicaal nieuwe stijl, waarin de weergave van de werkelijkheid plaatsmaakte voor die van de subjectieve ervaring. Dit boek plaatst de overrompelende actie van Gauguin in zijn tijd. De tentoonstelling wordt gereconstrueerd, de serie zinkografieen wordt aan een grondige iconografische en technische analyse onderworpen, en een selectie van brieven en kritieken geven de sfeer en discussies van de tijd weer.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.