Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

VAN VAECK, Marc en VERBERCKMOES, Johan; - TRAP OP TRAP AF. ZEVENTIENDE EEUWSE PRESENTATIES VAN FEEST EN VERMAAK IN EN ROND HET KASTEEL,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: VAN VAECK, Marc en VERBERCKMOES, Johan; - TRAP OP TRAP AF. ZEVENTIENDE EEUWSE PRESENTATIES VAN FEEST EN VERMAAK IN EN ROND HET KASTEEL,
Schrijver: VAN VAECK, Marc en VERBERCKMOES, Johan;
Titel: TRAP OP TRAP AF. ZEVENTIENDE EEUWSE PRESENTATIES VAN FEEST EN VERMAAK IN EN ROND HET KASTEEL,
ISBN:
Uitgever: , Leuven, Peeters / Stichting Vlaams Erfgoed, 1998,
Bijzonderheid: Paperback, geillustreerde kartonomslag, 205 x 295mm., 128pp., uitgebreide z/w illustratie; ISBN 9789042906952.
Prijs: € 22,00
€ 6,99
Meer info Dit is een feestelijk boek-van-stand: trap op, trap af, zeventiende-eeuwse presentaties van feest en vermaak in en rond het kasteel vertelt en illustreert hoe de lokale adel in de Nederlanden zich in de zeventiende eeuw vermaakte en feestvierde. Of beter: hoe de lage adel zijn vermaakscultuur aan de buitenwereld toonde. Het verhaal is opgebouwd met als leidraad de leventrap, in de zestiende en zeventiende eeuw een bekend beeld voor het menselijk leven. De treden van de trap staan voor de levensfasen. Elke fase kent haar eigen vormen van feest en ontspanning: de geboorte, de jeugdjaren met de bijbehorende kinderspelen en amoureuze taferelen, het huwelijk, de feestende en zich ontspannende volwassenen (jacht, feestmaaltijden en -versieringen, schermen, paardrijden,...), het afscheid van het leven. Het boek eindigt met beelden van de begrafenis van Maria-Anna van den Tympel in 1658, de Leuvense adelijke dame die het kasteel van Horst byzonder smaakvol verfraaide. Omdat het kasteeldomein als het ware deelnam aan allerlei feestelijkheden en vormen van vermaak, krijgt ook de wisselwerking tussen het architecturale monument en de ontspanningscultuur hier alle aandacht. Boek is in goede staat.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.