Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Herman Balthazar - Beiaarden en klokkenspellen in Oost-Vlaanderen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Herman Balthazar - Beiaarden en klokkenspellen in Oost-Vlaanderen
Schrijver: Herman Balthazar
Titel: Beiaarden en klokkenspellen in Oost-Vlaanderen
ISBN:
Uitgever: Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen 1995, 1995
Bijzonderheid: Paperback, 135 pagina's, Nederlands, 270 x 215 mm, in nieuwstaat, met illustraties in kleur en z/w. ISBN 9789074311120.
Prijs: € 15,90
€ 6,99
Meer info Een beiaard, carillon of klokkenspel is een met een klavier bespeelbaar muziekinstrument, bestaande uit een of meer series klokken. Een beiaard bestaat uit ten minste 23 gegoten bronzen klokken in vaste ophanging, afgestemd in chromatische volgorde (dat wil zeggen, in halve tonen) die men samen harmonisch kan laten klinken. Gewoonlijk bevindt het instrument zich in een toren. In torens wordt het instrument zowel bespeeld met een klavier, met houten stokken en pedalen die zijn aangesloten op klepels, als door een automatisch speelwerk, dat kan zijn aangesloten op hamers aan de buitenkant van de klokken of op het klavier en daardoor op de klepels in de klokken. De beiaard is het zwaarste van alle bestaande muziekinstrumenten: bij de grootste exemplaren kan het gewicht van de klokken alleen al oplopen tot 100 ton. De grootste concentratie van beiaarden is nog steeds te vinden in de Lage Landen: Nederland, Belgi en de Franse Nederlanden.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.