Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Vos, Staf. - licht achter den heuvel: het verlangen naar muzikale zuiverheid in Vlaanderen tijdens het interbellum.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vos, Staf. - licht achter den heuvel: het verlangen naar muzikale zuiverheid in Vlaanderen tijdens het interbellum.
Schrijver: Vos, Staf.
Titel: licht achter den heuvel: het verlangen naar muzikale zuiverheid in Vlaanderen tijdens het interbellum.
ISBN:
Uitgever: , Brussel, KVAB,2005, Paleis der Academien.,
Bijzonderheid: paperback, Verhandelingen, 17, 288 pages.
Prijs: € 27,00
€ 6,99
Meer info Muziek, van het oude volkslied tot en met Schonberg en Stravinski. Daarover gaat het verhaal van 'Een licht achter den heuvel'. Aan de hand van teksten uit de jaren twintig en dertig worden de muzikale idealen van Vlaamse schrijvers, critici en componisten met elkaar geconfronteerd. Centraal staat niet de eigenlijke compositie of uitvoering van muziek, maar wel de verbeeldingswereld en geschiedenisvisie die het debat vaak al sinds de negentiende eeuw kleurden. Hoe dacht men toen over de polyfonie, Beethoven, Peter Benoit en zijn nationale muziek? In welke mate vond Wagner nog genade naast het impressionisme van Debussy? En hoe intens omarmden modernistische componisten de eigentijdse wereld in hun visie op muziek? Het verlangen naar muzikale zuiverheid liep als een rode draad door deze discussies heen. Het speelde uiteenlopende ideologieen in de kaart, maar zorgde ook voor raakvlakken en verzoening in een bewogen tijd. Met aandacht voor detail laat Staf Vos zien hoe de zuiverheidsmythe nu eens het nationale karakter of de lokroep van de natuur, dan weer de universele diepgang of de muzikale constructie betrof. 'Een licht achter den heuvel' toont zo hoe de moderne esthetica schoorvoetend veld won temidden van de weerbarstige, want maatschappelijk dienstbare romantische muziekbeleving.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.