Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

TIJS, RUTGER J. - andere Rubens: activiteiten, interesses, leefwereld

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: TIJS, RUTGER J. - andere Rubens:  activiteiten, interesses, leefwereld
Schrijver: TIJS, RUTGER J.
Titel: andere Rubens: activiteiten, interesses, leefwereld
ISBN:
Uitgever: , Davidsfonds, 2004
Bijzonderheid: Paperback, 348 pagina's, NL, 240 x 165 mm, in nieuwstaat, met illustraties / foto's in kleur en z/w ISBN 9789058262691.
Prijs: € 22,00
€ 6,99
Meer info Heldere antwoorden op frisse vragen over de boeiende figuur van Rubens. Nieuw licht op de merkwaardige persoonlijkheid, de veelzijdige interesse en het meesterschap van Rubens. Op 28 juni 1577 zou Pieter Paul Rubens geboren zijn in het Duitse Siegen, op driehonderd kilometer van Antwerpen: zo staat het meestal vermeld, maar is dat wel zo? Eindelijk dit boek, dat over Rubens' levensloop frisse vragen stelt en nieuwe, genuanceerde antwoorden formuleert, los van bestaande fantasma's. Het richt zich vooral tot wie onbevangen wil kennismaken met het ware verhaal achter de kunstenaar. Ook voor de specialisten verschijnt een andere, onvermoede Rubens. Want de auteur roept omgevingsfactoren op, die waar ook 'onderweg' op de kunstenaar hebben ingewerkt. Een fascinerend beeld van de vermaarde schilder-diplomaat, maar ook van onder meer een verwoed verzamelaar, een 'stadsbouwmeester'-idealist, een theaterbouwer, een tuinarchitect, een merkwaardige persoonlijkheid met zin voor humor... Ruim honderd vierkleurenillustraties zijn evenveel visuele noten bij de analyse. Woord en beeld werpen zo een nieuw licht op de merkwaardige persoonlijkheid, de veelzijdige interesse en het meesterschap van Rubens. Juist daarom is dit boek ook anders dan zomaar een boek over Rubens. Dr. RUTGER TIJS studeerde architectuur aan de Hogeschool Antwerpen en stedenbouw en ruimtelijke ordening aan de K.U.Leuven. Als planoloog is hij verbonden aan het Stadsontwikkelingsbedrijf te Antwerpen.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.