Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Olga van Marion - Gouden diva's : De eerste Nederlandse actrices en hun sporen in de literatuur

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Olga van Marion - Gouden diva's : De eerste Nederlandse actrices en hun sporen in de literatuur
Schrijver: Olga van Marion
Titel: Gouden diva's : De eerste Nederlandse actrices en hun sporen in de literatuur
ISBN:
Uitgever: , Primavera Pers 2021, 2021
Bijzonderheid: Paperback, 64 pagina's, NL, 215 x 155 mm, boekje in prima conditie, met illustraties in kleur, . ISBN 9789059973527.
Prijs: € 12,50
€ 6,99
Meer info In het midden van de zeventiende eeuw duiken in de schouwburgarchieven de namen op van actrices. Vanaf dat moment gaan zij de vrouwenrollen overnemen die tot dan toe door mannen werden gespeeld. Wie waren deze pioniersters in de theaterwereld, die hun brood verdienden met acteren, dansen en zingen in tenten, schuren en schouwburgen, en ook nog met kleding verhuren en bier schenken? Hoe beroemd zijn ze geweest? Welke rollen speelden ze en hoe zagen zij eruit? Dit boek is een zoektocht naar de eerste twee actrices, Susanna van Lee en Ariana van den Bergh, en hun strijd om het dagelijks bestaan. We speuren in archieven en tekstboekjes bij theatervoorstellingen om meer te weten te komen over het leven en het werk van deze eerste Nederlandse diva?s. De dertigste Bert van Selm-lezing is op 9 september 2021 te Leiden uitgesproken door Olga van Marion. De Bert van Selm-lezing is een jaarlijks terugkerende lezing ter nagedachtenis van de boekhistoricus Bert van Selm (? 17 april 1991). De lezing is een initiatief van de opleiding Nederlandse taal en cultuur van de Universiteit Leiden.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.