Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Coll. - Jules Van Ael - retrospectieve tentoonstelling Mortsel 11-27 november 1977

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Coll. - Jules Van Ael - retrospectieve tentoonstelling Mortsel 11-27 november 1977
Schrijver: Coll.
Titel: Jules Van Ael - retrospectieve tentoonstelling Mortsel 11-27 november 1977
ISBN:
Uitgever: , Bestuur van Mortsel 1977, 1977
Bijzonderheid: Paperback, 48 pagina's, NL, 250 x 180 mm, boek in goede staat, met 20 illustraties in z/w, bijgevoegd is een gestencilde lijst met de 183 tentoongestelde werken (5p).
Prijs: € 18,00
€ 6,99
Meer info Van Ael, Jules (Borgerhout, 1912 -Mortsel 1997). Schilder, tekenaar, aquarellist, etser. Opleiding aan de Academie o.l.v. F. Gogo en J. Creytens en aan het Hoger Instituut te Antwerpen o.l.v. Is. Opsomer. Tweede plaats op de Godecharleprijs in 1938, tweede voor de Prix de Rome in 1940. Stelt de mens centraal in zijn oeuvre. De natuur, de dagelijkse arbeid, de moederliefde, de kinderlijke onschuld, het gebed, het lijden, de ouderdom, de dood en de godsdienst zijn zovele inspiratiebronnen van zijn mens-zijn. Zijn veelzijdige onderwerpen kunnen ondergebracht worden in twee reeksen: religieuze werken waarin landschap en menselijke figuur naar voren treden en documentaire tekeningen en schetsen geïnspireerd door alledaagse feiten of door reizen. Liet zich kennen als iemand die de vreugde van het leven op zachtzinnige wijze uitbeeldde. Was van 1944 tot 1987 tekenleraar aan de Academie te Antwerpen. Vermeld in BAS II en Twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars.?
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.