Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Annick Schramme - Vlaanderen en zijn grote buitenland : de opbouw van het internationaal cultureel beleid van Vlaanderen 1965-1988

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Annick Schramme - Vlaanderen en zijn grote buitenland : de opbouw van het internationaal cultureel beleid van Vlaanderen 1965-1988
Schrijver: Annick Schramme
Titel: Vlaanderen en zijn grote buitenland : de opbouw van het internationaal cultureel beleid van Vlaanderen 1965-1988
ISBN:
Uitgever: , Uitgeverij Lannoo, 1999
Bijzonderheid: Hardcover, 438 pagina's, NL, 265 x 180 mm, in prima staat, met stofomslag, enkele foto's / illustraties in z/w. ISBN 9789020936674.
Prijs: € 25,00
€ 6,99
Meer info * De moeizame weg naar een volwaardig Vlaams buitenlands beleid * Een referentiewerk * Een unieke kijk achter de schermen van een ministerieel kabinet * Onontbeerlijk voor een beter begrip van de Belgische staatshervorming Belgi staat op een tweesprong: wordt Belgi straks h t voorbeeld van de vreedzame evolutie naar een confederaal staatsmodel of komt het tot een volledige boedelscheiding? De graad van zelfstandigheid van een natie kan alvast worden afgemeten aan de evolutie van zijn buitenlands beleid. Deze kroniek schetst de moeizame weg die Vlaanderen heeft bewandeld om te komen tot een aangepast grondwettelijk kader en eigen administratieve diensten, noodzakelijk om een volwaardig buitenlands beleid te kunnen voeren. Binnen het buitenlands beleid van Vlaanderen neemt de samenwerking met Nederland een prioritaire plaats in. Vooral na de totstandkoming van de culturele autonomie in 1971 kwam er een hele dynamiek op gang. Verschillende initiatieven die nu nog hun vruchten afwerpen, werden toen genomen, zoals de Nederlandse Taalunie, De Brakke Grond in Amsterdam en het zoeken naar mogelijkheden voor een gemeenschappelijke radiozender. Als basisbron voor dit onderzoek werd een beroep gedaan op het archief van wijlen Johan Fleerackers, die gedurende twaalf jaar (1965-1977) kabinetschef was van de CVP-ministers van Nederlandse Cultuur. Gezien zijn omvang en volledigheid vormt dit rijke archief een onontbeerlijke bron voor deze periode van de Vlaamse geschiedenis.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.