Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Onder de leiding van Sophie Balace en Alexandra De Poorter - Tussen Hemel en Hel. Sterven in de middeleeuwen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Onder de leiding van Sophie Balace en Alexandra De Poorter - Tussen Hemel en Hel. Sterven in de middeleeuwen
Schrijver: Onder de leiding van Sophie Balace en Alexandra De Poorter
Titel: Tussen Hemel en Hel. Sterven in de middeleeuwen
ISBN:
Uitgever: Brussel, Mercatorfonds / Fonds Mercator,, 2010
Bijzonderheid: Softcover, originele uitgeversomslag met flappen in kleur, 28 x 24 cm | 288 pp., ge llustreerd in kleur en z/w. ISBN 9789061539582.
Prijs: € 40,00
€ 6,99
Meer info De dood: geen mens ontsnapt eraan, maar hoe we erover denken verschilt sterk naargelang van de plaats en de tijd waarin we leven. Vandaag betekent de dood voor tal van mensen het definitieve einde. Bovendien is hij in onze hedendaagse westerse samenleving zo goed als onzichtbaar. Dat was in de middeleeuwen wel anders. Toen was de dood overal aanwezig. In periodes van epidemieen, hongersnood of oorlog loerde hij zelfs om elke hoek... Sterven gebeurde toen veel vaker thuis, in familiekring. Begraafplaatsen werden gebouwd rond de kerk, midden in het dorp. Voor de middeleeuwse mens betekende de dood ook niet het einde. Op de dag van het laatste oordeel zouden de doden uit hun graven opstaan en met een nieuw verheven lichaam hun plek in de eeuwigheid innemen: de goeden in de hemel; de slechten in de hel. De middelmatigen ? de meesten dus ? stond een tijdelijk verblijf op Dantes louteringsberg te wachten.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.