Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Frans Boenders / Yvan de Backer (inl.). - Wim Ricourt.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Frans Boenders / Yvan de Backer (inl.). - Wim Ricourt.
Schrijver: Frans Boenders / Yvan de Backer (inl.).
Titel: Wim Ricourt.
ISBN:
Uitgever: Knokke, Absolute Art Gallery, 2004
Bijzonderheid: groot-formaat kunstboek (30x24 cm), gebonden in vollinnen band, 144 pagina's, 120 illustraties . ISBN 9782930338248.
Prijs: € 50,00
€ 6,99
Meer info Dit voorliggende werk is een prachtig kunstboek dat in opdracht van Absolute Art Gallery werd uitgebracht door uitgeverij Art in Belgium. Het is een monografie van Wim Ricourt, een uit Zelzate afkomstig kunstenaar. Ricourt werd geboren op 29 september 1963 en studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Vanaf 1985 volgt dan een indrukwekkende lijst van deelnames aan tentoonstellingen waar hij zijn dynamiek in vorm, lijn en kleur aan de wereld kond kan doen. Yvan De Backer van Absolute Art Gallery verwoordt het in zijn inleiding als volgt: "De confrontatie met zijn gedurfde, kleurrijke composities van materieverf en zijn passionele uitstraling overweldigde ons zodanig dat een samenwerking op lange termijn niet kon uitblijven. Zowel zijn werk als zijn expressievorm getuigde van een opmerkelijk groot talent en een bijzonder communicatieve kracht." Zo verliep de kennismaking in de galerie en zo is ook de reactie van de recensent bij het bekijken van al dat fraais. Want inderdaad, de bewogenheid die Ricourt in zijn werk weet te brengen, zijn gedrevenheid die hij ons voorhoudt, geven zichtbare kenmerken weer in een oeuvre dat bol staat van artistieke kunde en passievolle kunst. Het essay van Frans Boenders over Wim Ricourt, zijn persoon en zijn kunst, is een verhelderend en diepgaand staaltje van kunstkritiek.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.